Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Фестивал Еко Шампиони в Хасково

юни 9 @ 10:00 12:00

🥳🤩Фондация ХАЛО и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ имат удоволствието да Ви поканят на научен фестивал 🌎 Еко Шампиони 🌍 Хасково.
👉 Фестивалът ще се проведе на 9 юни 2022 г. от 9.30 ч. във фоайето на СУ „Св. Паисий Хилендарски“.
😎 По време на събитието ученическите отбори от клуб „Еко Шампиони“ към СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще представят своите научни проекти по екологични теми, актуални за Хасково и региона.
Учениците от клуб „Еко Шампиони“, гр. Хасково преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми. Целта на програмата е ученето да се случва чрез преживяване и да е водено от естественото любопитсво на учениците.

С подкрепата 💪 на преподаватели от Хасково и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво 🌏. По време на научния фестивал те ще представят резултатите от своята работа. 🤩🤩🤩
🏆🥇🥈 А два от отборите от Хасково (получилите най-висока оценка от журито и събралите най-много гласове от публиката на фестивала) ще преминат на следващ етап в състезанието и ще участват в научен фестивал на национално ниво.


Фондация ХАЛО

0898412180

https://halongo.eu/

Translate »