Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Обучение „Застъпници за природата“ в Хасково

16.12.2021 @ 16:00 18:00

Чистота на въздуха и водите, строежите в защитени територии и унищожаването на реките, изсичане на дърветата в градска среда и сечите в горите 🪓 са само някои от поводите, които ни карат да защитаваме правото си на живот в благоприятна и здравословна околна среда. 

💚Каузата за опазване на природата обединява цели села и градове. А познаването на законите е ключово за спасяването на местната река или гора.⚖️
Искате ли да:

✅ научите кои законови инструменти може да ни помогнат?

✅ разберете какво означава Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС), Оценка за съвместимост (ОС) и Екологична оценка (ЕО)?

✅ изследвате ролята на Закона за устройство на териториите (ЗУТ) в природоопазването?

✅ видите как се води гражданска кампания за защита на река, гора, планина?

✅ проверите дали референдум, или подписка са подходящ подход във вашата кампания?

✅ се вдъхновите от успешни кампании в цялата страна?✅ да обсъдите местен екологичен проблем и възможностите за неговото решение?
👉 Включете се в обучение „Застъпници за природата“, организирано от Асоциация на парковете в България (АПБ) и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ.

КОГА: 16 декември | 16:00 ч.

КЪДЕ: Регионална библиотека „Христо Смерненски“, Хасково

👨‍🏫 Лектори в обучението са едни от най-опитните природозащитници в България: Тома Белев и Симеон Арангелов от АПБ в България и Андрей Ковачев и Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ.

Участието е безплатно.

Обученията „Застъпници за природата“ (https://priroda.parks.bg/) се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.

Translate »