Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Научен фестивал Еко Шампиони във Враца

май 25 @ 10:00 12:30

🥳🤩Сдружение Враца софтуер общество и ППМГ „Акад. Ив. Ценов“ има удоволствието да Ви покани на научен фестивал 🌎 Еко Шампиони 🌍.👉 Фестивалът ще се проведе на 25 май 2022 г. от 10.30 ч. в спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“.


😎 По време на събитието ученическите отбори от клуб „Еко Шампиони“ към ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ще представят своите научни проекти по екологични теми, актуални за Враца и региона.Учениците от клуб „Еко Шампиони“, гр. Враца преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми. Целта на програмата е ученето да се случва чрез преживяване и да е водено от естественото любопитсво на учениците.
С подкрепата 💪 на преподаватели от Враца и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво 🌏. По време на научния фестивал те ще представят резултатите от своята работа. 🤩🤩🤩
🏆🥇🥈 А два от отборите от Враца (получилите най-висока оценка от журито и събралите най-много гласове от публиката на фестивала) ще преминат на следващ етап в състезанието и ще участват в научен фестивал на национално ниво.

Програма на фестивала

10.00 – 10.30 Регистрация
10.30* – 10.45Откриване
10.45 – 11.25Представяне  на ученическите отбори
11.25 – 11.40Въпроси от публиката и журито
11.40 – 12.00Демонстрации и експерименти, представени от научните отбори, гласуване за най-добър отбор
12.00 – 12.30Представяне на аудио-визуални материали, подготвени от ученическите отбори 
12.30 – Обявяване на победителите

Враца Софтуер Общество

Translate »