Фестивал Еко Шампиони Хасково

Фестивал Еко Шампиони Хасково

Вече знаем кои са победителите на Фестивал Еко Шампиони – Хасково!

Отбор „За качествен въздух в Хасково“ от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ спечели голямата награда на журито.

Отбор „Гори“ спечели наградата на публиката в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Отбор „Бездомни животни спечели наградата на публиката в СУ „Св. П. Хилендарски“.

Отбор „Пластмаса“ от СУ „Св. П. Хилендарски“ спечели специалната награда на Фондация ХАЛО.

Поздравления за всички участници. Представянето им беше впечатляващо!

Пред над 5️⃣0️⃣0️⃣ гости нашите ученически отбори показаха как с научен подход могат да се решават местни екологични проблеми!

👉 Фестивалът се проведе на 5 юни 2022 г. от 9.30 ч. в коридорите на ГПЧЕ „Асен Златаров“ Хасково / FLS „Assen Zlatarov“ Haskovo

😎 По време на събитието ученическите отбори от клубовете „Еко Шампиони“ в ГПЧЕ „Асен Златаров“ Хасково / FLS „Assen Zlatarov“ Haskovo и СУ ,,Св.Паисий Хилендарски“представиха своите научни проекти по екологични теми, актуални за Хасково и региона.

Учениците от клубовете „Еко Шампиони“, гр. Хасково преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми. Целта на програмата е ученето да се случва чрез преживяване и да е водено от естественото любопитство на учениците.

С подкрепата 💪 на преподаватели от Хасково и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво 🌏. По време на научния фестивал те представиха резултатите от своята работа. 🤩🤩🤩

Translate »
%d bloggers like this: