Бездомниче

Бездомниче

Таня, Фати и Селин работиха по темата за бездомните животни в Хасково. Не е тайна, че проблемът с бездомните животни е на дневен ред от много години и Хасково не прави изключение в това отношение. Водени от любовта си към животните, трите момичета решиха да проучат колко са бездомните мъници в района на училище „Св. П. Хилендарски“, гр. Хасково и как могат да им помогнат.

За целта започаха с проучване на терен – многократно обхождаха района около училището, картографираха и заснемаха бездомните животни. След това писаха писмо до Община Хасково и посетиха Приюта за бездомни животни в града. През цялото време отбор „Бездомниче“ получаваше подкрепа от техния ментор – Анастасия Петрова – един от първите Зоодоброволци в града и основател на едноименната неправителствена организация.

В опитите си да достигнат до повече сърца, момичетата създадоха завладяващата история на … по-добре я вижре сами:

Отборът постави две кутии за дарения в района на училището и събра средства за кастрацията на една от бездомните котки. Момичетата също така показаха как с подръчни материали може да се направи хранилка за бездомните животни. И не на последно място – те изработиха каталог на бездомничетата в района на училището, който да им помогне по пътя към намирането на осиновители.

Отборът спечели наградата на публиката на научния фестивал в Хасково. Ако и вие искате да подкрепите отбор „Бездомниче“, разгледайте техния сайт – https://bezdomniche.eco-champions.eu

Translate »
%d bloggers like this: